HJELP OG RÅD

Let us help you get back that showroom shine. All tips, tricks and trade secrets from professional detailers and Autoglyms product advisers.

Populære spørsmål

Dashbordet mitt av vinyl er klebrig. Hvordan kan jeg fjerne dette?

Et vinyl-dashbord kan rengjøres grundig med Interiørsjampo (Interior Shampoo) for å fjerne klebrighet eller smuss. Hvis klebrigheten fortsetter å være der, bruk Intens tjærefjerner (Intensive Tar Remover). Etter tørking kan vinyl-dashbordet gis et belegg med Vinyl- og gummipleie (Vinyl & Rubber Care). Dette kan gi en matt eller skinnende overflate, avhengig av hva du foretrekker.

Bruk Interiørsjampo (Interior Shampoo) til å rengjøre kunstskinn. For å gi kunstskinn et belegg og beskytte det, bruk Vinyl- og gummipleie (Vinyl & Rubber Care).

«Buffalino»-skinnet i Audien din kan rengjøres med Autoglyms Skinnrens (Leather Cleaner) og med jevne mellomrom settes inn med Autoglyms Skinnpleiebalsam (Leather Care Balm).

Vi anbefaler ikke å bruke Skinnrens (Leather Cleaner) eller Skinnpleiebalsam (Leather Care Balm) på noen type skinn som ikke er i en bil. Grunnen er ulike overflatene som produsentene gir møbler.

Ideelt sett ville vi anbefale deg to produkter, Skinnrens (Leather Cleaner) og Interiørsjampo (Interior Shampoo). Interiørsjampo (Interior Shampoo) kan imidlertid trygt brukes på skinn, forutsatt at du bruker det på følgende måte. IKKE sprøyt direkte på skinnet, men sprøyt på en klut og bruk kluten til å påføre produktet på skinnet. Prøv først på et lite synlig sted og ikke bruk det på skinn som har blitt farget om eller reparert.

Begge disse produktene er egnet for kremfarget skinn. Vi anbefaler alltid å prøve det ut på et sted som er lite synlig for å sjekke fargebestandigheten, før man rengjør hele setet

En ren, tørr mikrofiberklut er perfekt til å polere vekk all overskytende Skinnpleiebalsam (Leather Care Balm)

Den beste måten å anvende Skinnpleiebalsam (Leather Care Balm) på et perforert skinnsete, er alltid å bruke balsamen på en klut og aldri rett på skinnet. Bruk en liten mengde Skinnpleiebalsam (Leather Care Balm) og spre den jevnt utover overflaten, og ta mer etter behov. Ved å bruke en liten mengde balsam unngår man å fylle perforeringene i skinnet

Kan jeg bruke Hjulbeskyttelse (Wheel Protector) på hjul som ikke er lakkerte?

Hjulbeskyttelse (Wheel Protector) kan brukes på hjul som ikke er lakkerte

Det er trygt å bruke Rene hjul (Clean Wheels) og Custom hjulrens (Custom Wheel Cleaner) på lakkerte hjul, forutsatt at de er i god forfatning og at du ser på etiketten bakpå flasken før du begynner å arbeide.

Rene hjul (Clean Wheels) vil ikke nødvendigvis fjerne Høydefinisjonsvoks (High Definition Wax) fra hjulene, men den vil være uheldig for holdbarheten til voksen. Hvis du har Høydefinisjonsvoks (High Definition Wax) på hjulene, vil de være lettere å holde rene, så vask i stedet med Karosseri-sjampo/balsam (Bodywork Shampoo Conditioner), som fjerner smusset mye lettere.

Custom hjulrens (Custom Wheel Cleaner) er det beste alternativet for hjul med pulverbelegg.

Custom hjulrens (Custom Wheel Cleaner) kan ikke brukes på delte felger.

Settet med Custom hjulrens (Custom Wheel Cleaner Kit) egner seg til bruk på biler med keramiske skivebremser.

Du kan bruke Superharpiks-polish (Super Resin Polish) på rustflekkene for å fjerne alt som har utviklet seg. Dette er ikke en langsiktig løsning, så du bør rådføre deg med spesialister på området om forebygging av rust.

Hjulbeskyttelse (Wheel Protector) er utformet til å vare opptil 6 uker, avhengig av vær og kjøreforhold

Det avhenger av størrelsen på hjulene dine. Men gjennomsnittlig er boksen med 300 ml nok til å beskytte 16 hjul. Det betyr at hvis du behandler hjulene dine en gang hver 6 uke, vil boksen vare opptil 6 måneder!

Hjulbeskyttelse (Wheel Protector) passer ikke for hjul med speilblanke overflater. Som et alternativ, prøv å bruke Høydefinisjonsvoks (High Definition Wax)

Hjulbeskyttelse (Wheel Protector) kan brukes på diamantformede felger som ikke har en speilblank overflate, men den egner seg ikke for speilblanke overflater

Hjulbeskyttelse (Wheel Protector) kan brukes på multispoke-hjul så lenge eikene ikke har en speilblank overflate.

Hjulbeskyttelse (Wheel Protector) bør ikke sprayes rett på keramiske bremser, men litt for mye spray vil ikke gjøre noen skade

Hjulbeskyttelse (Wheel Protector) er ikke egnet for matte, mørke hjuloverflater. Den kan brukes på lyse farger som sølvfargede og lysegrå matte overflater

Selv om Hjulbeskyttelse (Wheel Protector) ikke bør sprayes rett på keramiske bremser, vil ikke litt for mye spray gjøre noen skade

Although Wheel Protector should not be applied directly to brake discs, a small amount of over spray will not cause any harm.

Ved å bruke et rengjøringsmiddel for hjul, slik som Rene hjul (Clean Wheels) eller Custom hjulrens (Custom Wheel Cleaner). Hvis du gnir det utover med en børste eller svamp vil det fjerne Hjulbeskyttelse (heel Protector)

Hvis du sprayer Hjulbeskyttelse (Wheel Protector) på lakken ved et uhell, bare tørk den av lakken med en mikrofiberklut før den tørker.

Varebilen min er lakkert med satenglakk, hva foreslår dere at jeg skal bruke til å rengjøre og beskytte den med?

Vask og tørk den svarte satenglakken med Karosseri-sjampo/balsam (Bodywork Shampoo Conditioner) og beskytt den deretter med Høydefinisjonsvoks (High Definition Wax).

Karosseri-sjampo (Bodywork Shampoo) og Karosseri-sjampo/balsam (Bodywork Shampoo Conditioner) vil ikke fjerne Høydefinisjonsvoksen (High Definition Wax) på grunn av den ph-nøytrale formelen.

Campingvogn- og bobilrens (Caravan & Motorhome Cleaner) er utformet til bruk på campingvogner og er valgt og anbefalt av Carlight, Compass, Buccaneer, Coachman, Crown, Elddis og Herald. Etter rengjøringen kan campingvognen poleres med Superharpiks-polish (Super Resin Polish) og beskyttes med Ekstra glansbeskyttelse (Extra Gloss Protection)

Det er trygt å bruke Aktiv insektfjerner (Active Insect Remover) på bobilen din som har en gelcoat-overflate.

For å fjerne insektrester etter hvert som de oppstår, bruk Aktiv insektfjerner (Active Insect Remover). For å behandle eventuelle gjenværende merker, bruk Superharpiks-polish (Super Resin Polish) grundig.

Vask og tørk den svarte satenglakken med Karosseri-sjampo/balsam (Bodywork Shampoo Conditioner) og beskytt den deretter med Høydefinisjonsvoks (High Definition Wax).

Karosseri-sjampo (Bodywork Shampoo) og Karosseri-sjampo/balsam (Bodywork Shampoo Conditioner) vil ikke fjerne Høydefinisjonsvoksen (High Definition Wax) på grunn av den ph-nøytrale formelen.

Campingvogn- og bobilrens (Caravan & Motorhome Cleaner) er utformet til bruk på campingvogner og er valgt og anbefalt av Carlight, Compass, Buccaneer, Coachman, Crown, Elddis og Herald. Etter rengjøringen kan campingvognen poleres med Superharpiks-polish (Super Resin Polish) og beskyttes med Ekstra glansbeskyttelse (Extra Gloss Protection)

Ta på Intens tjærefjerner (Intensive Tar Remover) igjen, men la produktet være på lenger denne gangen. Det er mulig at flekkene ikke er tjære i det hele tatt og kan være en annen substans. Hvis påføring av Intens tjærefjerner (Intensive Tar Remover) den andre gangen ikke får bort avleiringen, kan det være fastgrodd forurensning som må fjernes med Leiresett til overflatebehandling (Surface Detailing Clay Kit).

Gjør vindusgummien ren med Interiørsjampo (Interior Shampoo) (dette gjelder også for utvendig vindusgummi), skyll og la den tørke. Påfør Vinyl- og gummipleie (Vinyl & Rubber Care) på gummien, og vær nøye med at det ikke kommer på vinduene.

Metall-polish (Metal Polish) vil være det beste produktet for å fjerne karbonavleiringer på et eksosrør.

Undersøk instruksjonene fra forhandleren av folien. Rengjøringsanbefalingene er forskjellige hos de ulike merkene.

Nei Hurtig Aqua-voks (Rapid Aqua Wax) er utformet for å fungere best på en våt bil. Etter å ha brukt sjampo på bilen din, skyll vekk alt såpeskummet og bruk to stråler på hvert karosseripanel. Bruk så en av de blå mikrofibrene til å spre voksen jevnt utover bilen, og den andre til å polere bilen og fjerne alt vann som kan være igjen.

Superharpiks-polish (Super Resin Polish) kan brukes på plast med en kromvirkning, og du kan til og med bruke Høydefinisjonsvoks (High Definition Wax)

Selger dere polish som ikke inneholder silikon?

Nei, vi har ikke noen silikonfri polish.

Du bør alltid ta på polish først og så voks. Polishen restaurerer og reparerer, og voksen tetter og beskytter den polerte lakken.

Du bør vokse bilen når den slutter å frastøte vann, eller når det er nødvendig med et bedre utseende. Som en tommelfingerregel må Høydefinisjonsvoks (High Definition Wax) anvendes 3 til 4 ganger i året, avhengig av værtypen bilen din utsettes for.

For å rengjøre og bevare et tak av karbonfiber eller andre overflater, sørg først for at det er lakkert med klarlakk (hvis det ikke er lakkert med klarlakk, vil det kjennes grovt og ujevnt ut). Vask området først med Karosseri-sjampo/balsam (Bodywork Shampoo Conditioner), poler det deretter med Superharpiks-polish (Super Resin Polish) og tett og beskytt det til slutt med Høydefinisjonsvoks (High Definition Wax).

Det er tilstrekkelig å ha bare ha ett lag med Ekstra glansbeskyttelse (Extra Gloss Protection) for et langvarig beskyttende lag. Det finnes nesten ingen fordeler med flere lag, og det kan være vanskelig å opprettholde et jevnt lag, eller det kan fjerne det første laget.

Ja, du kan bruke Høydefinisjonsvoks (High Definition Wax) på Livsvarig glans (LifeShine).

Det er tilstrekkelig å med bare ett lag med Høydefinisjonsvoks (High Definition Wax) for et langvarig beskyttende lag. Du kan legge på flere lag om du ønsker det.

Høydefinisjonsvoks (High Definition Wax) kan av og til trekke seg tilbake fra sidene i beholderen i løpet av den naturlige luftkjølingen som hver beholder utsettes for. Dette har absolutt ingen negativ virkning på produktet og voksen er fremdeles helt som den skal være.

Nei, Høydefinisjonsvoks (High Definition Wax) inneholder ikke polytetrafluoretylen (PTFE – også kjent med DuPonts merkenavn Teflon).

Ja, det er greit å bruke Hurtig showglans (Instant Show Shine) etter voksing med Høydefinisjonsvoks (High Definition Wax). Aqua-voks (Aqua Wax) og Hurtigbehandler (Rapid Detailer) kan brukes til å gjenopprette og gi ekstra beskyttelse til en vokset overflate.

Vi anbefaler ikke å bruke Høydefinisjonsvoks (High Definition Wax) og Ultradyp glans (Ultra Deep Shine) sammen.

Bruk av Intens tjærefjerner (Intensive Tar Remover) på en overflate som er behandlet med Ekstra glansbeskyttelse (Extra Gloss Protection), vil svekke den. Vi tilråder at Ekstra glansbeskyttelse (Extra Gloss Protection) påføres igjen etter å ha brukt Intensiv tjærefjerner på en overflate.

For å fjerne limet fra L-skiltet som sitter fast på bilen, bruk Intens tjærefjerner (Intensive Tar Remover) på området som anvist. Dette vil bryte ned limet på en trygg måte og lar deg ganske enkelt tørke det vekk fra lakken.

Lakk-restaurerer (Paint Renovator) må påføres for hånd og ikke med en maskin.

Du kan påføre Superharpiks-polish (Super Resin Polish) eller Ultradyp glans (Ultra Deep Shine) med en poleringssvamp, men ideelt sett vil du bruke en Perfekt polish påføringspad (Perfect Polish Applicator).

Aqua-voks (Aqua Wax) kan brukes hver gang bilen vaskes og er en utmerket tilleggsvoks å bruke mellom påføringer av Høydefinisjonsvoks (High Definition Wax).

Bruken av Hurtigbehandler (Rapid Detailer) på en overflate som har blitt behandlet med Ekstra glansbeskyttelse (Extra Gloss Protection), vil ikke ha en negativ virkning på holdbarhet eller overflate. Hurtigbehandleren (Rapid Detailer) vil ligge oppå Ekstra glansbeskyttelse (Extra Gloss Protection) Den vil ikke fjerne den og faktisk gi et lag med ekstra beskyttelse.

Superharpiks-polish (Super Resin Polish) kan ikke anses som et slipemiddel, det er et skånsomt rengjøringsmiddel og polish. Det er ingen fare for å skade klarlakken under normal bruk, og den kan brukes så ofte som det er nødvendig.

Hurtigbehandleren (Rapid Detailer) vil ikke gjøre den samme jobben som Ekstra glansbeskyttelse (Extra Gloss Protection). Hurtigbehandleren (Rapid Detailer) er en hurtigrengjøring, Ekstra glansbeskyttelse (Extra Gloss Protection) er en flytende voks som tetter og som vil gi flere måneders beskyttelse og glans.

Superharpiks-polish (Super Resin Polish) som påføres grundig, vil gjenopprette fargen på et falmet rødt panel. Hvis lakken imidlertid er spesielt dårlig, er det mulig at du må bruke et profesjonelt produkt, slik som Autoglyms Lakk-restaurerer (Paint Renovator). Så snart originalfargen er tilbake, kan du tette overflaten med Ekstra glansbeskyttelse (Extra Gloss Protection) eller Høydefinisjonsvoks (High Definition Wax). Avhengig av hvor mye den er falmet, kan du måtte polere mer regelmessig.

Ikke uten problemer. De fleste moderne solkremer er beregnet på å være på huden når du går inn og ut av vannet, tar av og på deg klær og kan motstå solstråler. Den er derfor god til å feste seg til overflater, som lakken på en bil. Noen har lykkes med å bruke Superharpiks-polish (Super Resin Polish) grundig på området, selv om det ikke virker i alle tilfeller. Selv produsentene av solkrem har ikke noen løsning.

Du kan ikke bruke Superharpiks-polish (Super Resin Polish) for mye.

Superharpiks-polish (Super Resin Polish) vil gjenopprette misfarget lakk forårsaket av et magnetisk skilt. Øk hvor hardt du trykker når du går over området det gjelder.

Bruk Superharpiks-polish (Super Resin Polish) til å gjenopprette børstet aluminium.

Superharpiks-polish (Super Resin Polish) kan brukes på alle ferdigbehandlede, jevne metalloverflater på biler, inkludert krom.

Superharpiks-polish (Super Resin Polish) er det beste å bruke for å rengjøre en anløpt grill i krom. Hvis den er spesielt vanskelig, bruk Metall-polish (Metal Polish).

Du bør bare bruke én type polish på en bil. Det er ingen fordel i det hele tatt fra å bruke både Superharpiks-polish (Super Resin Polish) og Ultradyp glans (Ultra Deep Shine).

Selv om Ultradyp glans (Ultra Deep Shine) har mange av de samme kjennetegnene som Superharpiks-polish (Super Resin Polish), har Ultradyp glans (Ultra Deep Shine) ytterligere bestanddeler som bekjemper lakkvirvler og hologrammer i mørkere lakk. Disse ytterligere bestanddelene betyr at Ultradyp glans (Ultra Deep Shine) må brukes på en litt annen måte enn Superharpiks-polish (Super Resin Polish). Når du bruker Superharpiks-polish (Super Resin Polish), kan du ta polish på hele bilen og så jobbe deg rundt og polere den vekk. Med Ultradyp glans (Ultra Deep Shine) er det best å påføre den på ett panel om gangen, la polishen tørke og så polere den umiddelbart og så gå videre til neste panel. Hvis du gjør dette, vil du oppdage at produktet ikke er noe vanskeligere å bruke enn Superharpiks-polish (Super Resin Polish).

Interiørsjampo (Interior Shampoo) og en fast svamp vil vaske grønn mose eller alger vekk fra utvendige pyntelister av gummi. Avhengig av hvor mye alger som er der, er det mulig at du må påføre den flere ganger og skrubbe ganske mye, men algene vil bli borte.

Vinyl- og gummipleie (Vinyl & Rubber Care) kan redusere synligheten av riper på interiørplast, avhengig av hvor alvorlig de er. Dype merker kan imidlertid ikke behandles.

Finner du fortsatt ikke det du trenger?


* Fyll ut alle de nødvendige feltene.

 

Alternativt kan du snakke med noen på telefonen ved å ringe kundestøtten vår på 67 52 60 85